Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

İzmir’de vakalar hızla düşüyor

İzmir’de vakalar hızla düşüyor

İzmir’de maske denetimine çıkan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’in mevcut durumunu açıkladı. İzmir’deki vaka oranlarına değinen Köşger  “İzmir en kötü 15 il arasında değil, vakalar hızla düşüyor” dedi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger koronavirüs pandemisi denetimi nedeniyle beraberindeki heyet ile birlikte denetime çıktı. İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop ile birlikte maske denetimi yapan Vali Köşger, vatandaşlara ve esnafa uyarılarda bulunurken, esnafın ve vatandaşların sorunlarını da dinledi. Gerçekleştirilen denetim sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Yavuz Selim Köşger, İzmir’deki denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi.

GEÇEN HAFTAYA GÖRE İYİ DURUMDAYIZ

Maske denetimini gerçekleştirirken etrafta bulunan tüm vatandaşları düşündüklerinin altını çizen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kesilen cezaların tahsil edileceğini söyledi. Köşger “İzmir’de denetimlerimiz devam ediyor. Sözlerimin başında İzmir’de gidişatla ilgili çok kısa bir şey söylemek isterim, geçen haftaya göre daha iyi bir durumdayız. Denetimleri de sıkılaştırdık. Vatandaşlarımız kurallara daha da uydukça durum daha da iyileşecek. Bundan sonra kesilen cezalar tahsil edilecek. Vatandaşımız kendi sağlığını en başta etrafındaki tüm vatandaşları düşünerek bu maske mesafe ve hijyen kurallarına uyması lazım. Pandemiyle ilgili vahim bir durum yok, denetimler de bundan sonra artarak devam edecek” dedi.

YATAK KONUSUNDA HİÇBİR SIKINTI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İzmir ziyareti ile ilgili de açıklamalarda bulunan Köşger, hastanelerde yatak konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Köşger “Sadece İzmir’i değil bölgeyi sayın bakanımız masaya yatırdı. Tabi İzmir bölgenin en başı olduğu için ilk önce bizimle ilgili. İzmir’le ilgili ilave bir iki konu da gündeme geldi. Denetlemeleri arttırmamızı söyledi sayın bakanımız, arttırıyoruz tedbirleri daha sıkı bir şekilde uygulamamıza dair o konuda çalışmalar zaten devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız gecesini gündüze katarak vatandaşımızın sağlığıyla ilgili gereken neyse yapmaya çalışıyorlar. Öncelikle bizim vatandaşımızı hastaneye muhtaç etmemiz lazım. Sağlığını bozacak bu bulaşı önlememiz lazım ona yönelik tedbirleri uygulamamız lazım ancak bulaşmış enfekte olmuş hastalarımızla ilgili de hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız bütün kadrosuyla tüm hastanelerimiz sağlık il müdürlüğümüz de gereken neyse yapmaya çalışıyorlar. Bir sıkıntıda yok ilaç, hastane yatak konularında hiçbir sıkıntı da yok” diye konuştu.

İZMİR’DE ÖLÜMLERİN YÜZDE 76’SI 65 YAŞ ÜSTÜ

65 yaş üstüne yasak gelip gelmeyeceğini de değerlendiren Köşger, İzmirlileri ilgilendiren tedbirler aldıklarını söyledi. Köşger “Biz zaten gereken tedbirleri aldık. 65 yaşla ilgili toplu taşımadan yararlanmalarını belirli saatler arasına indirdik. Onu da aşan tüm İzmirlileri ilgilendiren tedbirler aldık. Her zaman söylüyorum, kademeli mesafeyi tüm Türkiye de uygulayan ilk biziz. Esnek mesaiye ilk geçen illerden birisi biziz. Yaşlılarla ilgili de ilave tedbirler gerekiyorsa alacağız. Şu an itibariyle İzmir’de ilave bir tedbir almaya gerektirecek yaşlılar için aldığımız tedbirlerin dışında gündemde yok ama gerekirse bu bizim inisiyatifimizle il hıfzıssıhha kuruluyla karar alabiliyoruz. Kararlar oy birliği ile çıkıyor. Biliyorsunuz İl Hıfzıssıhha kurulunda Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Sağlık Müdürü, serbest eczacılar gibi taraflar var. Oy birliği ile kararlar alınıyor, uyguluyoruz bunları da. O konuda bir sıkıntı yok. 65 yaş üzerinde İzmir de ölümlerin yüzde 76’sı 65 yaş üstü. 65 yaş üstü vatandaşlarımız bu virüs karşısında daha kırılgan, daha risk grubundalar. Onların bu yüzden kendi sağlıklarına önem vermesi lazım. Biz de onları uyarıyoruz. Biraz evvel siz de gördünüz bir 65 yaş üstü vatandaşımız maskesiz dolaşıyordu kendisini uyardım. Belki de bu sebepten biraz üzüldü kendi sağlığı için vatandaşımızı uyarıyoruz” dedi.

VAKALAR 3’KEN 2’YE DÜŞTÜ

İzmir’in mevcut durumunu değerlendiren Vali Köşger, Mart ayı itibari ile İzmir’de gerçekleşen ölüm sayılarının kendilerinde olduğunu ancak bunu paylaşmayacaklarını söyledi. Köşger, “İzmir en kötü 15 il arasında değil, en iyi 10 il arasında da değiliz ama geçen haftaya göre de bir oran verelim, son üç gündür gelen rakamlar 3’te 1 oranında düştü. Yani 3’ken 2’ye indi vaka sayısı” ifadelerini kullandı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ