Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

İLK ADAY MİTHAT TEKİN OLDU

İLK ADAY MİTHAT TEKİN OLDU

Belediye Başkanı Mithat Tekin adaylığını resmen duyurdu. Tekin’in adaylık açıklaması kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı.

Bildiğiniz gibi 2021 yılında Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatından sonra vasiyeti üzerine bu göreve Mithat Tekin seçilmişti.

O günden bu yana da Torbalı Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Tabi Mithat Tekin, Torbalı’nın saygın iş insanları arasında yer alıyor. Siyasetteki tecrübesi de oldukça fazla. Uzun yıllar CHP’den belediye meclis üyeliği, belediye başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

“Masaya yumruğunu vuramıyor” şeklinde eleştiriliyordu. Son yaptığı atamalarla Ali Yakupoğlu’nu Pancar’a, Kemal Kuru’yu Çaybaşı’ya gönderdi. Bu hamle ile siyasi rüştünü ispatladığı gibi, parti tabanının da desteğini arkasına aldı. “Bu belediyenin başkanı benim” demiş oldu.

2024 seçimlerinde olası senaryoları değerlendirmek gerekirse; Mithat Tekin adaylık başvurusu yaptığında CHP Genel Merkezi tarafından “Mevcut görevdeki başkan” olduğu için aday gösterilir.

Tekin’in aday gösterilmesi parti tabanında da büyük destek görecektir. Aldığım duyumlara göre CHP İlçe Başkanı Övünç Demir de belediye meclis üyesi olacak ve 2024’te Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Böylelikle Övünç Demir de belediye yönetimi konusunda “tecrübe” kazanacak ve ileriki yıllarda partisine hizmet edecek.

Belediye meclis üyeleri de Mithat Tekin’in yanında yer alıyorlar. Özellikle son dönemlerde yaptığı hamlelerle meclis üyelerinin desteğini arkasına aldı. 2024 seçimlerinde belediye meclisinde çok büyük sürprizler beklemiyorum ancak 3-4 isim değişecektir.

Son atanan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile de Mithat Tekin’in uyum içerisinde olduğunu biliyoruz.

Torbalı halkı da Mithat Tekin’in adaylığını makul karşılayacaktır. Özellikle “Millet İttifakı’nda” bu konuda bir anlaşmazlık beklemiyorum. Hem İyi Parti tabanı, hem de HDP seçmeni Tekin’in adaylığına karşı çıkmaz. Mithat Tekin, Millet İttifakı’nın oylarını alacaktır.

Hizmet konusunda Mithat Tekin’e bir takım eleştiriler yapılacaktır. Bugüne kadar Torbalı’da en çok bozuk yollardan şikayet yapılıyordu. Asfalt çalışmaları yapıldıkça bu şikayetlerin de azaldığını görüyoruz. Bir de meydan projesi yapılırsa, Mithat Tekin verdiği sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak Torbalı halkının karşısına çıkmış olacaktır.

Tabi burada 2023 Genel Seçim sonuçları da çok önemli. Millet İttifakı’nın oylarının Torbalı’da fazla çıkması, Mithat Tekin’e yarayacaktır. Tekin’in hem adaylık şansını, hem de seçilme şansını artıracaktır. 2023 seçimlerinde Millet İttifakı’nın oyları Mithat Tekin’e yazılacak.

Bugünden itibaren Torbalı’da farklı bir siyasi süreç işleyecek. Bizler de yakından takip edip gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Sayın Tekin’in adaylığı hayırlı ve uğurlu olsun. Çıktığı bu yolda Allah kendisini utandırmasın.

Mevcut görevdeki belediye başkanına karşı rakiplerinin de işi hiç kolay olmayacaktır.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ