Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

BELEDİYE İŞÇİ ÇIKARACAK MI?

BELEDİYE İŞÇİ ÇIKARACAK MI?

Son yazımda belediyenin borcunun açıklanmasını talep etmiştim. Ancak henüz bir yanıt yada açıklama gelmedi.

Seçimden önce “şöyle şeffaf belediye olacağız, böyle şeffaf belediye olacağız” diyenler, seçimden sonra her zamanki gibi söylemlerini unuttular.

Ama duyuyoruz, CHP’li belediye başkanı Övünç Demir, kendisini tebrik etmeye gidenlere “Belediye borç batağında, belediye bitik, belediye şöyle, belediye böyle, bana inanmıyorsanız Kadir Gözütok’a soralım, Kadir’ciğim biraz da sen anlat” diye konuşuyormuş.

Konuşabilir, zaten CHP’den devralmıştı belediyeyi.

Belediyenin bu konuda açıklama yapmasını biraz daha bekleyeceğim, onlar açıklamazsa belediyenin borcunu da ben açıklayacağım.

Şimdi ki gündemimiz belediyenin işçi çıkarıp-çıkarmayacağı konusu.

Seçimden önce sayın Övünç Demir “kimseyi işten çıkarmayacağını” söylemişti. Tabi o söylem seçim öncesiydi, diğer sözler gibi o da tozlu raflarda yerini aldı. Gelir gelmez atamalar yaptı, kendi şahsi ekibini belediye birimlerine yerleştirdi.

Peki belediyenin işçi çıkarması gerekiyor mu?

2023 yılı verilerine göre Torbalı Belediyesi’nde; 150 memur, 13 sözleşmeli personel, 23 daimi işçi, 891 Torbel işçisi olmak üzere toplam 1078 kişi çalışıyor.

Belediyenin 2023 yılı personel gideri 75 Milyon 192 Bin 497 TL olarak gerçekleşti.

Memurlara 54 Milyon 66 Bin TL, sözleşmeli personellere 6 Milyon 613 Bin TL, işçilere 11 Milyon 264 Bin TL, geçici personellere 918 Bin 905 TL, diğer personellere de 2 Milyon 328 Bin 871 Bin TL maaş ödemiş.

Bu para, belediyenin toplam bütçesinin yüzde 7,27’sine tekabül ediyor.

Yani bu şartlarda belediyenin işçi çıkarmasına gerek yok. Zaten sayın Övünç Demir de seçimden önce kimseyi işten çıkarmayacağını, işe alımlarda torpil olmayacağını, liyakatin ön planda tutulacağını söylemişti.

Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ