Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

SİYASİ KARİYERİNİZİ BİTİRMEYİN


Torbalı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Cuma günü ikinci kez gerçekleşecek. Olağanüstü toplantının ana gündem maddeleri belediye hizmet binasının ve Pancar arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri olacak.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, geçtiğimiz toplantıda meclis gündemine getirmişti. Pancar’da bulunan 100 dönümden fazla belediye arazisi ile, AK Parti döneminde inşa edilen belediye hizmet binasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verecekler, Büyükşehir Belediyesi de lütfedip Torbalı’ya otopark ve meydan düzenlemesi yapacak, o da lafta…

Her iki madde de görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi. AK Parti ve MHP’nin “ret” oylarına rağmen oy çokluğu ile komisyonlarda kabul edildi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri konuyu yargıya taşıdılar. Belediye Başkanı Mithat Tekin de yangından mal kaçırır gibi, apar-topar bir şekilde meclisi “olağanüstü” toplayarak, gerekli kararı geçirmek istiyor. Ocak ayı meclisini bile beklemeden hem de…

İnsan ister istemez soruyor; bu ne acele sayın başkan?

Tabi Mithat Tekin’in kendine göre hesapları var. Özellikle yerel seçimlerde aday olabilmek için Tunç Soyer’in desteğini arkasına almak istiyor. Bunun sözünü de aldı. Pancar’daki araziyi ve belediye hizmet binasını verince, Soyer yerel seçimlerde Mithat Tekin’in adaylığını destekleyecek.

Mithat Tekin bu hesapları yapadursun, peki CHP’li belediye meclis üyeleri bu kararı alabilecekler mi?

Ben buradan özellikle “sorumluluk sahibi” ve “sağduyulu” CHP’li belediye meclis üyelerine çağrıda bulunmak istiyorum. Belki Mithat Tekin sizin alacağınız bu karar ile 2024 adaylığını alacak, peki siz bunun hesabını Torbalı halkına, çocuklarınıza verebilecek misiniz?

Bir insanın, çoluk-çocuğuna bırakacağı en iyi miras “itibar” değil midir? Yıllar sonra bile sokağa çıktığınız zaman insanlar size sormayacaklar mı?

Kendi siyasi hayatlarınızı bitirmeye değer mi? Mithat Tekin aday olacak diye, Torbalı’nın 100 dönüm arsası, bitmiş belediye binası Büyükşehir Belediyesi’ne verilir mi?

Neymiş efendim, Büyükşehir otopark yapacakmış, meydan yapacakmış…

Yahu bunu yapmak zaten Büyükşehir Belediyesi’nin görevi!

Kaldı ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesi 40 Katrilyon! Nüfusa göre oranladığımız zaman Torbalı’ya her yıl 2 Katrilyon hizmet yapmak zorunda. 20-30 Milyon’luk bir otopark yapacak diye Pancar’da 100 dönüm arazi ile belediye hizmet binası mı vermemiz gerekiyor?

Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu?

Kullanım hakkını verin. Hem arazinin, hem de belediye hizmet binasının kullanım hakkını, bir protokol karşılığında verin. Torbalı Belediye meclisi istediği zaman bu protokolü iptal edebilsin. Ama mülkiyetini vermek, açık söylüyorum; Torbalı’ya ve Torbalı halkına ihanettir…

Lütfen bu ihanete ortak olmayın!

Sağduyulu bir şekilde sizden beklenen tavrı gösterin. Torbalı’nın 100 dönüm arazisi ile belediye hizmet binası, Mithat Tekin’in adaylığına kurban edilmemeli…

Bu vebalin altından kalkamazsınız!

Koskoca Torbalı Belediyesi, Kültür Merkezi’nde hizmet verirken, yüzde 80-90 tamamlanmış belediye hizmet binasını Büyükşehir Belediyesi’ne verirseniz bunun hesabını Torbalı halkı size sorar.

Belediye Başkanı Mithat Tekin’in göreve geldiği günden itibaren ortaya koyduğu performans ortada. Bu saatten sonra aday bile olamaz, olsa bile kazanamaz, belediye meclis üyeliğine de geri dönemez. Muhtemelen siyasi olarak son demlerini yaşıyor. Siz de Mithat Tekin ile beraber siyasi kariyerinizi bitirmek istiyorsanız kendiniz bilirsiniz.

Ama bizler Torbalı halkı olarak Cuma günü o belediye meclis toplantısından çıkacak kararı hiçbir zaman unutmayacağız.

Torbalı halkı, bu ilçeye hizmet edenleri de, ihanet edenleri de hiçbir zaman unutmadı. Hiçbir hizmet mükafatsız, hiçbir ihanet de cezasız kalmaz. Siyasi bedelini ödemeyi göze alıyorsanız, kendiniz bilirsiniz…

Elinizdeki belediyeyi, Mithat Tekin’in adaylığı için 2024’te AK Parti’ye vermek istiyorsanız meclis sizin, karar sizin…

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ