Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

Siyaset; kuruşla değil, duruşla yapılır!

Siyaset; kuruşla değil, duruşla yapılır!

CHP’de yaşanan süreç İsmail Uygur ekibini rahatsız ederken, Bağımsız belediye meclis üyesi Mehmet Baykara’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Uygur’un 30 yıllık yol arkadaşı Baykara, “Siyaset kuruşla değil, duruşla yapılır” dedi

CHP’de yaşanan ilçe başkanlığı krizi sonrası, tüm itirazlara aldırış etmeyen İl Yönetimi tarafından Övünç Demir atanmıştı. Demir’in atanması CHP’de yeni bir krize sebep olurken Bağımsız belediye meclis üyesi Mehmet Baykara’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Bunların yaşanacağı önceden belliydi diyen Baykara, “Yaşanan süreçte maalesef İsmail Uygur’un emanetine sahip çıkılamadı. Emanetine sahip çıkmak demek sadece onun bıraktığı koltuklarda, makamlarda oturmak değildir. Siyasi mirasına da sahip çıkmak gerekiyor. Her zaman söylediğim gibi siyaset kuruşla değil, duruşla yapılır. Siyaseti kuruşla yapanlar, 3 kuruşluk siyaset yaparlar. Kimin kuruş peşinde olduğunu, kimin duruş göstereceğini Torbalı halkı hep beraber göreceğiz” dedi.

CHP’DE İBRETLİK BİR SÜREÇ YAŞANIYOR

CHP’de yaşanan parti içi sürecin daha da kötüye gideceğini belirten Baykara, “Merhum belediye başkanımız İsmail Uygur vefat edince süreç iyi yönetilemedi. O dönem de bazı itirazlarda bulunduk ama başarılı olamadık. Şimdi istifa ederek ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. Yaşananları ibretle izliyorum. Bugün CHP için tarihi bir sınav veriliyor. Ya duruş gösterecekler, yada iki yıl daha o koltuklarda oturmak için tarihe kara bir leke olarak geçecekler. Zaten bugün duruş gösteremeyenler Torbalı’da bir daha siyaset yapamazlar” dedi.

HERKES DİK DURUŞ GÖSTEREMEZ

İsmail Uygur’un vefatının ardından mirasına sahip çıkılamadığını belirten Baykara, “Herkesten dik duruş beklemek doğru değil. Ama en azından İsmail Uygur’un vefatının daha 6. ayında bu hale gelinmemeliydi. Daha toprağı kurumadan hem etini hem kemiklerini sızlattılar. İsmail Uygur’un siyasette 30 yıldır gösterdiği duruşu en azından 6 ay göstermek gerekiyordu. Ama işte yaşananlar ortada. Bir koltuk için tüm manevi değerler bir kenara bırakılmış, herkes birşeylerin peşine düşmüş durumda. Yazık, insan olarak yaşananları görünce üzülüyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ