Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

Torbalı’da aldığı çiftlikle ödül kazandı

Torbalı’da aldığı çiftlikle ödül kazandı

İZKİAD Kadın Girişimcilik Gününü kutladı. Ödül alan kadın girişimcilerin öykülerini anlattığı etkinlikte kadınlar, “Başaramayacağımız bir şey yok, yeter ki hayallerimizin peşinden inatla gidelim” dediler.

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde ödüllendirdiği girişimci kadınlara örnek öykülerini anlattırdı. İZİKAD’ın hayata geçirdiği  “İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi” projesi çerçevesinde İzmir İş Dünyası Kadının Güçlenmesi Başarı Ödülü alan 3 kadın girişimci örnek başarı hikayelerini paylaştı. Global Girişimcilik Haftası kapsamında kutlanan Kadın Girişimcilik Günü’nde, hayalindeki işi kurarak, kendi ayakları üzerinde durmayı başarmak isteyen kadınlar için örnek girişimcilik öykülerini paylaşan ödüllü girişimciler, “Bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok, yeter ki hayallerimizin peşinden inatla gidelim” mesajı verdiler.

“İZİKAD GİRİŞİMCİ KADININ HER ZAMAN YANINDADIR”

İzmir İş Dünyası Kadının Güçlenmesi Başarı ödülleriyle kadınları onore etmek istediklerini dile getiren İZİKAD Başkanı Betül Sezgin, kadınların istedikleri zaman başaramayacakları bir şey olmadığını girişimcilik öyküleri ile gördüklerini söyledi. Ödül alan girişimcilerle Dünya Kadın Girişimci Günü’nde de bir araya gelerek öykülerini diğer kadınlara örnek olması için anlatmalarını istediklerini anlatan Sezgin, “Dernek merkezimizde üç başarılı kadını ağırladık ve girişimcilik hikayelerini dinledik. Her biri çok farklı alanlarda kadının gücünü göstermiş birer girişimci kadın. Her birinin hikayesi ilham verecek kadar güzel ve etkileyici. Biz İZİKAD olarak kadının iş ve sosyal hayatta daha ön planda olması için çalışıyoruz. Bu hikayeler kadınlarımızı cesaretlendirdiği gibi diğer kadınlarımızı da örnek olacak. Üç girişimci güçlü kadın arkadaşımızı tekrar kutluyorum ve yolları açık olsun“ diye konuştu.

ÇOCUKLUK HAYALİNİ ÇİFTLİK KURARAK HAYATA GEÇİRDİ

Çocuk hayalinin peşinden ısrarla koşan bir diğer kadın girişimci ise Nurcan Kaplan. Erkek egemen bir sektör olan hayvancılıkta aykırı bir portre çizen Nurcan Kaplan, bugün artık bu sektörün tanınan ve kabul gören bir siması olmuş durumda. Çocukken Salihli’de dedesinin çiftliğinde büyüdüğünü o zamanlardan gelen bir çiftlik sahibi olma hayali olduğunu söyleyen Kaplan, “Üniversiteden mezun olduktan sonra 10 sene boyunca hosteslik yaptım. Sonrasında eski eşimin Kemalpaşa’daki büyükbaş hayvan çiftliğinde işi sıfırdan öğrendim. Sonrasında bütün birikimlerimle Torbalı’da bir çiftlik satın aldım. Zorluklar beni yıldıramadı. Her şeyin üzerine giderek, başardım” dedi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ