Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

KADINLARIMIZ

KADINLARIMIZ

Bugün 8 Mart, herkes medyada, gazetelerde, sosyal medyada ve değişik platformlarda kadın hakları ile ilgili hamasi nutuklar atacaklardır. Bugün yazımla muradım, değerli kadınlarımızın, bugünü duyacakları ve okuyacakları ile reel durumlarını mukayese edebilme imkânını sunmaktır.
Garbın, sözde modern ve medeni dünyasında, yaklaşık 100 yıldır kadın hakları savunuculuğu yapılırken, şarkın da, sözde aydınları, garbın oyununa gelip kadın haklarını savunma adına kendi kültürlerine ve inançlarına ihanet edip sözde modern ve medeni dünyaya taşeronluk yapmaktadırlar.

Tarihini bilmeyen ve kendisini tanımayanlar, kadınımızın bu gününü değerlendirip yarını için sağlıklı projeler üretemezler.

Türk milleti, her zaman kadınını ana, bacı ve canan olarak baş tacı edip canından daha kıymetli “namusu” olarak kabul etmiştir.

1400 sene önce İslam, kadını özgürlüğüne kavuşturup, iffetine saygıyı emredip, kadına bugün sözde medeni dünyada verilmeye cesaret bile edilemeyen sonsuz hak ve hürriyetler vermiştir.

Türk milleti, İslam öncesi kültüründe, kadınının iffetine en büyük saygıyı gösterirken, aile içinde ve meclislerinde de söz sahibi yapmıştır. İslam’ı kabulü ile de bu kültürü taçlanmıştır.

“Ana gibi yar, Vatan gibi diyar olmaz” Milletimizin, Kültürümüzdeki kadınımıza verdiği değerin en büyük ifadesidir.

“Cennet anaların ayağının altındadır” Yüce Peygamberimizin, İslam’ın kadına verdiği en yüce değeri insanlığa tebliğidir.

Biz, üzerine atılan tohumun yeşerdiği, büyüdüğü ve olgunlaştığı toprağa ‘Toprak ana’ demişiz. Bin yıldır vatan edindiğimiz Anatolia’ya ‘ANADOLU’ adını vermişiz. Anadolu’muzu nasıl canımız pahasına korumuş kollamış isek, bizleri dünyaya getiren kadınlarımızı da öyle korumuş ve kollamış ve sevmişiz. Türk milletinin kadınına verdiği değer, yaratılışında yaratanın ona verdi görevle eşdeğerdedir.

Sözde modern ve medeni dünya sözcülüğünü yapanlar, dün de bugün de kadın ile erkeği ayıran temel özellikleri göz ardı ederek sözde eşitlik aldatmacası ile kadını asli görevinden uzaklaştırma, erkeğe başkaldırma ve iffetini koruyamaz duruma getirme uğraşı içinde olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Bu gün, sömürü düzenine hizmet eden sözde medeni dünya ile İslam’ı kabile zihniyetinin zindanına hapsetmiş Arap dünyası, sermayenin gücüyle yozlaştırmaya çalıştıkları toplumlarda, sözde kadın hakları savunucularına kendi yazdıkları senaryoları oynatmaktadırlar. Karşılarında alternatif gördükleri Müslüman Türk’ün ve İslam’ın kadına verdiği değeri ve özgürlüğü de taşeronları ve işbirlikçileri vasıtasıyla sabote etmeyi de başarmışlardır.

Bugün kadın haklarını savunanlara soruyorum.

-Sermayeye teslim olmuş sözde modern dünya, kadını köleleştirmedi mi?

-Sermayeye hizmet eden modernizasyon, kadını seks kölesi, iş kölesi, reklâm kölesi, pazarlık kölesi yapmamış mıdır?

-Toplum adına kurulmuş kurum ve kuruluşlar, sermayeye hizmet adına kadınımızı istismar etmediği söylenebilir mi?

-Toplumlarda kadın cinayetleri, cinsel istismarlar artarak devam ediyorsa en büyük nedeni, kültür yozlaşması, cehalet ve erkek egemen sistem değil midir?

-Bu sistem içinde, yanlış evlilikler, tabularla dolu, erkeğin yaptığına hoş görü ile bakan, kadını en ağır şekilde cezalandıran içi boş namus anlayışı değil midir?

Sonuç olarak;

-Müslüman Türk milletinin ve Anadolu halkının öz kültüründen gelen insanlık (Kadın-Erkek) anlayışına dönemediğimiz,

-Erkeğimize ve Kadınımıza, sevgiye ve saygıya dayalı bir ilişkiyi hala öğretemediğimiz sürece,

Kadın cinayeti, kız çocuklarına cinsel istismarı ve kadına cinsel taciz ve şiddet’in nedenlerinin, çağ’a uygun ilmi bir araştırması yapılamadığı sürece, Anadolu’muzda binlerce kadınımızın ve kızımızın halaylar çekilerek, davullar dövülerek, sözde gerdeğe sokularak cinsel tacize uğramasının önüne asla geçilemez.

08 Mart 2021
HOŞÇA KALINIZ

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ