Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

BBP İLE MHP ARASINDA NE FARK VARDIR

BBP İLE MHP ARASINDA NE FARK VARDIR

Nefsinden arınmış insan, insan olduğunu ve insana saygı duymak zorunda olduğu bilincine erişir. Kimliğini, uyruğunu ve inancını sevmek, Milletini ve Devletini korumak ve kollamak zorunda olduğunu idrak eder.

Dünyanın çeşitli inançlara, Millet ve Devletlere ayrıldığını, çeşitli sistemlerin ve ideolojilerin birbiri ile yarıştığını, kendi milletinin ve devletinin içinde değişik Kültürlerin, İnançların ve İdeolojik farklılıkların olduğunu görür.

Kimileri, sağ ideolojilerin, kimileri sol ideolojilerin, kimileri Milli ideolojilerin, kimileri İslami ideolojilerin, kimileri de Milli ve Manevi ideolojilerin halkın onayına sunulduğuna şahit olur.

Bu kimseler, Ülkemizde bu görevi demokrasi içerisinde üstlenmiş siyasi partileri tanımaya çaba sarf eder. Yıllardır, Ülkemizde, Emperyalizmin sağ ve sol yüzlerini, onların işbirlikçilerini, halkın ruh ve vicdanına girerek aldatan siyasetçi ve devlet adamlarının kimler olduğunu öğrenir.

Gelelim asıl konumuza;

Dün, Sevgili Zeynel Abidin Fidaner’e Büyük Birlik Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı görevi tevdi edilmiştir. Çok iyi biliyorum, bazı siyaset cambazları ve provokatörler “BBP’si ile MHP’nin ne farkı vardır?”  Sorusunu sormuşlardır. CHP ile Ak Partinin,  CHP ile MHP’nin, BBP’nin ve ya Ak Parti ile MHP ve BBP’nin arasındaki farkı sormazlar. Bu soruyu sormalarındaki amaç, Milli ve Manevi refleksleri güçlü partileri marjinal bırakabilmektir.

Sözde sorunun cevabını birlikte bulabiliriz, değerli okurlarım.

Müslümanın ve Müslüman Türk Milletinin vazgeçilmez değerleri olduğuna inanmak ve güçlü bir şuura sahip olmak asli görevlerimiz arasındadır. Anadolu insanı, saygı ve sevgide önceliklerini belirleyebildiği kadar doğrulara ulaşabilir, yaşadığı toplumun, ülkenin ve dünyanın barışına katkı sağlayabilir.

Her Milletin, içinde vazgeçilmez farklılıkları vardır, Dünyada, 200 Milyon Türk nüfusuna karşı, 1,5 milyar Müslüman Toplum vardır. 200 Milyon Türk’ün ayrı ayrı Milli ve Manevi refleksleri, 1,5 Milyar Müslümanın ayrı ayrı milli ve manevi refleksleri vardır. Bunları bir yerde tutmanın en önemli unsuru ortak değerleridir.

Ak Parti, MHP ve BBP’yi Cumhur ittifakında bileştiren, bu partilerin tabanındaki, Milli ve Manevi değerleri ortak seçmen kitlesidir. Sizler, Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli, Sayın Destici böyle istiyor diye mi? böyle olduğunu sanıyorsunuz. Bu tabanı, hiçbir zaman bir çatı altında toplayamazsınız, ancak ortak değerleri koruma adına her zaman birlikte hareket etmeye zorlayabilirsiniz.

Şu torbalı da, Ak Parti, MHP ve BBP’li görünen insanlarımızın, her birinin değişik yaşam şekilleri ve dünyaya bakışları vardır. Değerli Kardeşlerim, Sayın Günaydın, Sayın Kaçar ve Sayın Fidaner’in, Milli ve Manevi değerler şemsiyesi altında ayrı ayrı siyasi partilerde olmaları, tabanlarının değişik reflekslerine uygun siyaset üretmek olduğunu bilmeden aralarındaki farkı siyasi bağnazlıkla görmek ve anlatmak mümkün değildir. 

Sayın FİDANER, Rahmetli Şehit Lideri, Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Önümüzde iki seçenek var; ya ibret almayanlar gibi tarihin tekerrürüne seyirci kalacağız, ya da bu ezberleri bozacağız” sözünden ilham alarak, “Bizler Torbalı halkı ve Torbalı’mız için ezberleri bozmaya geliyoruz” diyerek, ilk hedefini koymuştur.

Sayın Fidaner’e yürekten başarılar diliyorum.  Ülkücülerin bulanacağı köklü iki partinin MHP ve BBP olduğunu düşünenlerdenim. Ülkücü kardeşlerimizin diğer partilerde yer almalarını bizlerin bir eksikliği olarak görüyorum. İnşallah! Sayın Fidaner’in bu eksikliği kapatacağına yürekten inanıyorum.

Merhum Başbuğumuzun, Merhum Şehit liderimizin, Merhum Demirel, Merhum Erbakan, Merhum Özal, Merhum Ecevit ve bugünkü Sayın liderlerin kendilerine has birer duruşları vardır, Milletimiz, bu liderleri ayrı ayrı değerlendirmiştir.

Necip Fazıl ve Aziz Nesin rüzgârı esti Anadolu’muzda, ama biri doğudan esti diğeri de batıdan esti. Necip Fazıl’ı sevenlerin, Aziz Nesini sevenlerin, hiç terk etmedikleri siyasi görüşleri de vardı.

Saygı ve sevgi,Ülkemizin ve Milletimizin birliği ve barışı için çok önemlidir.

Sevgi ve saygı sınırlarını aşmadan “BBP ve MHP arasında ne fark vardır?” diyenlere ve duyanlara tavsiyem,

*Türk Kültüründeki Aile yapısını inceleyin,

*Alparslan TÜRKEŞ’İ, Şehit Lider Muhsin YAZICIOĞLU’NU ve Dokuz Işığın ana başlıklarını okuyun. 

*BBP Genel Başkanı, Sayın Destici ve MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’yi doğru tanıyın,

*Seyyid Ahmed Arvasi ile Nihal Atsız’ın,

*Necip Fazıl ile Ziya Gökalp’in,  

*Anadolu toplumuzu oluşturan Millet ve Türkiye Cumhuriyetin asli unsurlarının,  Ulusalcılık, Türk Milliyetçiliği ve Müslüman Türk Milliyetçiliği anlayış farklılıklarını görün.

HOŞÇA KALINIZ

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ