Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

Belediye işçileri çadır kuracak

Belediye işçileri çadır kuracak

Belediye-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Torbalı Belediyesi’nde işçilere yapılan zulüm ve eziyetin devam ettiğini söyledi.  Doğan, basın açıklamasına katılan işçilerin belediye yönetimi tarafından savunmalarının istendiğini belirterek, “Sendika üyesi olan arkadaşlarımızın hepsini uzak yerlere sürüyorlar. Şoför olan bir arkadaşımızı çöpün arkasına verdiler. Sendika olmadığı için istedikleri yere sürüyorlar arkadaşlarımızı” dedi.

Belediye-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Torbalı Belediyesi’nde işçilere yönelik baskı ve sürgünlerin devam ettiğini söyledi. İşten atılan işçilerin geri alımına yönelik herhangi bir adım atılmadığını, üstelik geçtiğimiz gün yapılan basın açıklamasına katılan işçilerin belediye yönetimi tarafından savunmasının istendiğini kaydeden Doğan, “Belediye tarafından henüz atılan hiçbir adım yok. Biz de atılan arkadaşlarımız için imza kampanyası başlatacağız. Bir çadır kuracağız belediyenin karşısına şu an gerekli izinleri alıyoruz. Bu hem direniş çadırı olacak, hem de işten haksız yere atılan işçilerimizin işlerine geri alınması için imza kampanyası yapacağız. Çıkarılan arkadaşların yerlerini değiştirmişlerdi, sendikaya önayak oldukları için, yani örgütlenmeyi başlatan arkadaşlarımız işten çıkarıldı. Şimdi de eyleme katılan bir arkadaşımız var onun da Cuma günü ‘Neden sen o eyleme katıldın’ diye savunması alındı. Sendika üyesi olan arkadaşlarımızın hepsini uzak yerlere sürüyorlar. Şoför olan bir arkadaşımızı çöpün arkasına verdiler. Sendika olmadığı için istedikleri yere sürüyorlar arkadaşlarımızı” ifadelerini kullandı. 

HAKLI TEPKİ KOYDU

Kurulacak olan direniş çadırı ve işçilerin işlerine geri alınmasına yönelik taleplerine ilişkin CHP Torbalı İlçe Başkanı Ömer Güney’e de bilgi verileceğini belirten Belediye – İş İzmir 4 No.lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, CHP İzmir Sendikalardan ve Emek Bürolarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner’e, il yönetimi toplantısında yapmış olduğu konuşma nedeniyle teşekkür ederek, “Kendisi zaten işçilikten gelen bir abimiz, şu an il başkan yardımcılığı yapıyor. Haklı tepkisini ortaya koymuş, il yönetimi toplantısında haklıdan yana tavır koyması bizim için değerli, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

“EYLEMLİLİKLERİMİZ SÜRECEK”

Torbalı Belediyesi’ne yönelik eylemlerin devam edeceğini kaydeden Doğan, “Basın açıklamasından önce Mithat Tekin’in yanına gittik. Kendisine her şeyi anlattık, itirazı geri çekmesini, işten atılan arkadaşların geri alınmasıyla ilgili görüşme yaptık; yaklaşık yarım saat makamında… ‘Düşüneceğim’ dedi. Bir ses çıkmadı, biz bir daha gittik yanına, başkanın belediyede olmadığını, itirazı çekmeyeceklerini ve işten atılanları geri almayacaklarını söylediler bize. İlerleyen günlerde eylemliliklerimiz sürecek. Torbalı Pazar yerinde bildiri dağıtma, afişleme, pankart gibi eylemlilikler yapacağız. Çadırımızı kurduktan sonra kat be kat hızlı olarak bir eylemlilik sürecimiz başlayacak” diye konuştu. 

“İŞÇİLER HALA BASKI GÖRÜYOR”

Doğan, “Torbalı Belediyesi işçileri şu an hala baskı görüyorlar. İşçinin kendi özgür iradesi sendikaya üye olmak. Biz kimseden talimat alıp orayı örgütlemedik. İşçi arkadaşları gezerek örgütledik ve biz Torbalı Belediyesi’nde çoğunluğu aldık, bizim tespitimize itiraz ettiler. Tespite itiraz etmek demek, mahkeme aşamasına girip oraya sendikayı sokmamak ve örgütlü bir topluluk istememek” açıklamasında bulundu. 

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ