Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

HALKIN GERÇEKLERİ

HALKIN GERÇEKLERİ

Yıllardır, Aylardır ilçemize yapılan ve yapılacak yatırımlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından tartışılmaktadır. Bu tartışmalar, birlik ve beraberlik içinde yapılmadığı gibi zamanı da bir hayli geçmiş olarak tamamen siyasi bağnazlık boyutuna çıkarıldığı için yatırım ve hizmetler ya gelmemekte ya istenildiği gibi olmamakta ya da gecikmektedir.

Bunun örnekleri ilçemizde çok sık yaşanmıştır. Yine de Bu tutumların değişmediği görülmüştür.

Bölge hastanesi olarak ilan edilen, Ancak, anlamsız siyasi çekişmeler ve bürokratik engeller neticesinde, 5 yıl önce yapılabilen hastanemizin, aylarca yatak sayısı tartışılmış, bölge hastanesi, Tire İlçesine yapılmıştır.
Okulların yapımında Milli Eğitim ile Belediye arasındaki çekişmeleri halkımız yakından bilmektedir.

Gelen siyasiler ve yetkililerden istenecek şeyler ya bilinmiyor veya biliniyor da siyasi malzeme olsun siyasi tartışma çıksın da siyasi şov yapalım mantığı ile bilinçli bir şekilde tartışma zemini mecrasından kaydırılıyor.

Artık, ilçemizin siyasileri, sivil toplum liderleri zihniyetinizi değiştirin. Kısır tartışmalardan vazgeçin. İlçemizin gündemdeki sorunlarını, çağa uygun Halkımızın gerçekleri ile tartışın. O siyasi parti, bu dernek, şu oda, biz, siz, onlar, sizinkiler, bizimkiler ayrımından vazgeçin. Siyasette ve sivil toplumda muhalefet ve zihniyet farkınızı gösterin ama ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı ve küsmeyi bırakın. Bu tavır ve davranışlarla hiçbir yere varamazsınız. Maksat ilçenin sorunları ve çözüm önerileri ise birbirinizle yarışı bırakın.

Sivil toplum kuruluşları siyasi malzeme olarak kullanılmasın. Bu tür girişimler ve yarışlar bugüne kadar ilçemize hiçbir şey kazandırmadı ve kazandırmayacaktır. Bu gerçeği görün ve halkımıza hizmet üretin. Bu kadar kalifiye işsiz gencimizin, fakir fukaramızın sorunlarına çözüm üretin. Çözüm üretirken birbirinizle siyasi yarış yapmayın. Birlik ve beraberlik içinde olun.

Sürekli eleştiriyorum. Sivil toplum liderleri kendi siyasi ikballeri için siyasilerin ve hizmet makamlarının işlerine müdahale ettikleri sürece başarılı olamazlar. Yıllar önce, hastane yatak sayısı tartışması yapan sivil toplumlar bu gün yine aynı noktada siyasileri tartıştırmaktadırlar. Çıkar çatışmasının ve kişisel ikbal düşüncesinin olduğu hiçbir zeminden halka hizmet çıkmaz. Bu tür davranışlar hizmet makamlarının elini kolunu bağlar.

İlçemizde, kuruluşların tabela tartışmaları bile nerelere kadar götürüldü. Amaç birileri provoke edilsin ve hizmetin gelmesi engellensin. Bu siyasi bağnazlık değil de nedir Allah aşkına! 

-Kemal Paşa Kavşağının projesi tamam, ihalesi yapıldı deneli 5 yıl oluyor, şükür yeni başladığını duyuyoruz.

-Şehir içi Taşımacılık bir yıldır yapılamıyor, anlaşma sağlandığını duyuyorum, çok mutlu oldum, biliyorum halkımızda çok mutlu olmuştur.

-Belediye binasının bakanlığa verileceği, Protokol imzalandığı söylendi sevindik ama daha bir uygulama göremedik.

O kadar acı bir siyasi çekişme ve bağnazlık ilçemizde mevcut ki; İlçemizde doğmuş büyümüş hepimizin çocuğu olan bir milletvekilimiz var ondan bile yeterince faydalanamıyoruz. Çalışmalarını siyasi mülahazalarla ve ya iftiralarla engellemek için her türlü eylemi ve söylemi yapıyoruz.

Sivil bir Platformun kurulması ilçeye kazandırılacak en yararlı oluşumlardan biridir, ancak bu kuruluşu yürütecek yine insandır. Biz nefsimizden ve hırslarımızdan arınmadığımız sürece başarılı olamıyoruz.

Üç beş dernek ve üç beş siyasi parti ile bu oluşum olmaz. Nerede Derneklerin çoğunluğu, nerede İşçi Partisi, Komünist partisi, Büyük birlik partisi, BTP. Vb.

Amaç ilçe sorunu ise ilçede bulunan her sivil kuruluşun ve her partinin olduğu bir oluşum platform olur. Her sivil toplum ve siyasi partinin bir hitap ettiği halk kesimi vardır. Kent konseyi kuruldu, böyle güçlü bir sivil toplum kuruluşunu yönetecek ortak bir zeminde başkan seçilemedi, bana göre kurulduğu günden bu güne ilçemizin hiçbir sorununa çare üretemedi.

Yaşanmış bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlçe garajı yıkıldı, yerine Yeni Belediye binası olarak bir inşaat başlatıldı, bitirilemedi, Belediye seçimleri kaybedildi, gelen belediye başkanı o binayı Yapmayacağını ilan etti. Şu anda o inşaat talan edilmiş atıl durumda bekliyor. Mevcut Belediye binamız Depreme dayanıksız diyerek yıkıldı, yerine park alanı, otopark ve yeni Belediye binası yapılacağı ilan edildi. Bekliyoruz.

Garaj yok, Belediye binası Yok, ne olacağı meçhul.

Sebebi, siyasi bağnazlık ve çekişmeden başka bir şey değil.

Sonucunda fatura halkımıza kesiliyor ve halkımız mağdur ediliyor.

Yönetenler ve Yönetmeye talip olanlar kavga ediyor, halkımız ceremesini ödüyor.

ALLAH’A EMANET OLUNUZ.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ