BORÇ ÜSTÜNE BORÇ YAPIYOR!

Torbalı 2025 yılını da önceki yıllar gibi “hizmetsizlik” ile geride bıraktı. 2026’ya dair umutlarımız da yılın ilk belediye meclisinde yeşermeden kurudu. Bunca borç yükünün üstüne Övünç Demir yönetimi 140 Milyon TL daha kredi kullanacak.
Kredinin faizi belli değil, geri ödemesi belli değil, daha önceki kredilerin nereye gittiği belli değil, daha geçen ay yapılan satışlardan gelen paranın nereye gittiği belli değil! Onların nereye gittiğini bilsek, bu 140 Milyon TL’nin de oraya gideceğini bilirdik.
Yani ortada yanlış mali disiplin ve beceriksiz politikalar sonucu borç yükü altında ezilen bir belediye, borcun üstüne daha da borçlanan bir belediye yönetimi var!
İlçede altyapı yok, caddeler göle dönmüş, sokaklar çöp-çamur-çukur içinde, belediye yönetimi hala kredi peşinde, borç peşinde!
Geride bıraktığımız 2 yılın özeti, önümüzdeki 3 yılın da aynası gibi!
Belediyenin arsaları arazileri satılığa çıkmış, taşınmazlarına haciz gelmiş, bırakın borcu faizleri bile ödeyemeyen, işçilere maaş veremeyen belediyenin yılın ilk meclisinde 140 Milyon TL daha borçlanması kabul edilebilir mi?
Bankalar limit yükselttikçe belediye krediye yükleniyor! 5 yılın sonunda tüm gelirlerine el konulmuş, tüm taşınmazlarına haciz konulmuş, batmış-bitmiş bir enkaz bırakacaklar.
En son BKM’yi de verin bankalara, siz de kurtulun, biz de kurtulalım…
Tablo bu iken, belediye yönetimi 9 gün yılbaşı kutlaması yapıyor, Övünç Demir kapı kapı dolaşıp çocuklara pasta götürüyor, 3-5 yaşlıya sarılıp fotoğraf paylaşıyor, sosyal medyada reels videolarla kendi şahsi reklamını yapıyor. Hizmet yok, reklam çok! İş yok, laf çok!
Verilen sözler tutulmamış, açıklanan projeler unutulmuş, belediye meclisinde Enes Uğuz “hangi hizmetleri yaptınız?” diye soruyor, Övünç Demir 3 tane hizmet, 2 tane proje sayamıyor.
Övünç Demir’i savunan iki kişi kalmış; biri Ertan Çelik, diğeri de Semiha Memiş!
Ertan Çelik’i zaten biliyoruz, Semiha Memiş’in de işine böyle geliyor. Belediye böyle devam etsin de önümüzdeki seçimlerde kendisi aday olsun, “Torbalı’nın ilk kadın belediye başkanı” olmak gibi bir rüyası var çünkü. Belediye meclisinde Övünç Demir’in 140 Milyon TL’lik kredi talebini, Demirören’in Ziraat Bankası kredisiyle savunuyor!
İzlerken insanın gözleri, dinlerken kulakları kanar!
Demirören’in kredisinden bize ne? Siz Torbalı’ya bakın! Torbalı Belediyesi’ni batırmaya yemin mi ettiniz?
Bu tabloya rağmen sanki çok hizmet yapmışlar gibi anket yaptırdıklarını, oylarının yüzde 60 olduğunu söylüyorlar! Biz her halde başka ilçede yaşıyoruz! Keşke imkan olsa da erken yerel seçime gidebilsek. Torbalı halkı size gösterir yüzde 60’ı… siz böyle Torbalı’ya yazık etmeye devam edin!


