ZAFERLER AYIMIZ AĞUSTOS

Tarihin derinliklerinden gelen ve dünya milletlerine tarihin bir çok dönemlerinde, insanlığa evrensel bakışı, birlikte yaşama kültürünü, insanlığa saygıyı ve savaş sanatını ve ruhunu tüm dünyaya gösteren ve bu gün mevcut olan çok milletlere de geçmişinde öğreten, vatansever, cesur, ilim , irfan ve fazilet sahibi ve cesur Türk ve Müslüman Türk Milletidir.
Zorunlu kalmadıkça savaşı istemeyen- sevmeyen, insanın canını alma ve kanını akıtma vicdansızlığına sahip olmamış ve her gittiği ve yerleştiği yerde yaşayan insanlığı inanç ve kültürleri ile birlikte kabul etmiş ve ortak yaşama kültürünün örneğini dünyaya göstermiştir.
Bugün yaşadığımız Anadolu coğrafyasında, onlarca dili, kültürü ve ırkı içinde barındıran Müslüman Türk Milleti, aynı kandan ve soydan gelen bir ırk milleti olmasa da aynı yere kan akıtmış, can vermiş, aynı anadan süt emmiş, yüzlerce alim yetiştirmiş, aynı çeşmeden su içmiş ve aynı topraktan karnını doyuran binlerce alim yetiştirmiş,
Milletimizin, Özellikle İslamiyet’e geçişinden sonra cihana yeni pencere ve kapılar açmıştır.
“Ondan geldik, e on’a gideceğiz”
İnancıyla Allah’ın ipine sımsıkı sarılarak savaşları sadece Allah’a cihat inancıyla yapmış Müslüman Türk Milletinin Ağustos ayı Büyük ve anlamlı savaşlar ayıdır. Milletimiz bu ayı zafer ayı olarak her yıl kutlamakta ve tarihi gerçeklerini her yıl coşkuyla hatırlamaktadır. Ağustos ayı Müslüman Türk Milletinin yeniden tarihi sahnesinde diriliş ve tarihi yeniden yazdığı aydır.
Türk tarihinin altın sayfalarının yazıldığı ağustos ayında, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Anadolu topraklarının korunmasını sağlayan Büyük Taarruz’a kadar birçok zafere imza atıldı.
*26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi
Malazgirt, 26 Ağustos 1071’de Muş’ta bulunan Malazgirt Ovası’nda Selçuklu Sultanı Alparslan ve Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen, Anadolu’nun Türklere yeni yurt olmasını sağlayan bir meydan savaşı…
*11 Ağustos 1473’te Otlukbeli Zaferi
Otlukbeli Savaşı, Anadolu’da, Erzincan’ın Tercan Ovası’nda “Otlukbeli” denilen yerde, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in komuta ettiği Osmanlı ordusuyla Akkoyunlu İmparatoru Uzun Hasan’ın komuta ettiği Akkoyunlu ordusu arasında yapıldı.
*23 Ağustos 1514’te Çaldıran Zaferi
Çaldıran Ovası’nda, 23 Ağustos 1514’te yapılan ve her ikisi de Türk olan Osmanlı ve Safevi devletleri arasındaki Çaldıran Savaşı ise döneminde Osmanlı devletinin kaderini tayin eden bir savaş olarak kabul edildi.
*24 Ağustos 1516’da, Mercidabık Zaferi
İki yıl sonra ağustosta yeni bir zaferin daha temeli atıldı. 24 Ağustos 1516’da, Yavuz Sultan Selim’in başında bulunduğu Osmanlı Devleti ile Memlük Devleti arasında, Halep şehrinin kuzeyinde gerçekleşen Mercidabık Savaşı’nda büyük bir zafer kazanıldı.
*1521 Belgrad’ın fethi
1521 yılında Kanuni, Belgrad’ın feth etmiştir. Türklerin artık Orta Avrupa’ya açıldığını gösterdiği için Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Belgrad, bu tarihten itibaren Avrupa seferlerinde en önemli üs konumunda oldu ve “Darü’l Cihad” adını aldı.
*29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi
Bu savaşta Osmanlı askerinin gösterdiği cesaret ve kahramanlık, ortaya koyduğu yenilmezlikle, 31 yaşındaki genç başkomutan ve Padişah Sultan Süleyman’ın sevk ve idaresindeki stratejik ve taktik mahareti, kendisinin, dünyanın en ünlü komutanları arasında yer almasını sağladı.
*1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın fethi
Kıbrıs’ın fethi de ağustosta gerçekleşen zaferlerden biri olarak tarihte yer alıyor.
*Erzurum Kongresi
Öte yandan Kurtuluş Mücadele’sinde izlenen çizgide önemli ölçüde belirleyici olan Erzurum Kongresi de 23 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde yapıldı.
*23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Muharebesi
Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası, Türk ordusunun Yunan ordusu ile Sakarya boylarında yaptığı meydan savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi de yine 23 Ağustos’ta başladı.
Mustafa Kemal Paşa, yeni bir savaş stratejisi uygulayarak ordularına, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” emrini verdi.
Sakarya Meydan Muharebesi, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği dönüm noktalarından biri olarak tarihteki yerini aldı.
*26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz
Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığını yaptığı ordu, 26 Ağustos 1922’de düşmana saldırdı. Mustafa Kemal Paşa, “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini verdi.
Tüm bu zaferler, Türk ordusunun başarısı olarak tarihe altın harflerle yazıldı.
Bu savaş ve Zaferler arasında hiç şüphesiz en önemlileri Malazgirt ve Başkumandanlık Meydan Muharebesidir.
Alparslan’ın Malazgid’de Bizans ordusuna karşı kazandığı zafer bütün İslam Dünyasını mutlu ettiği gibi Atatürk’ün kazandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi de hem Batı’da hem de İslam Dünyasında çok büyük yankı yapmış ve hayretler uyandırmıştır.
Bütün dünya Müslüman Türk’ün zaferini konuşmuş ve dünyanın birçok mazlum ve esir milletlerine mutluluk ve umut kaynağı olmuştur.
Bu zaferlerle Dolu bir tarihi olan Müslüman Türk Milleti Sınırları içindeki eşkıya ile baş edemez durumu düşürülmek için dünya devletleri bin bir türlü hileler ve entrikalar üreterek akıl almaz dolaplar çevirmektedirler.
Milletimiz ve Anadolu halkı bu günlerde ve 30 Ağustos zaferimizin yıl dönümünde top yekûn birlik ve beraberliğini göstermelidir. Tekrar tarihi alt üst edebilecek, ilimde, teknolojide ve Halkının birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bu gün ve yıllarda ekonomide büyük atılımlar gerçekleştirip, Meclisimizde de çok güçlü bir siyasi istikrarı oluşturması kaçınılmazdır. Yüce Mevla’mız yar ve yardımcımız olsun İnşallah! 29 Ağustos 2021
HOŞÇA KALINIZ
