Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

İLÇEMİZİN SİYASİ GELECEĞİ

İLÇEMİZİN SİYASİ GELECEĞİ

Çocukluğumuzda büyüklerimizden duyardık;

 “Dedikodu eden ölü eti çiğner” derlerdi. İnsan ölü eti çiğneyenlerden olmamalıdır.

 “Bazı insanlar vardır kendi Kıç……’ki  özdöveri görmez elin gözünde saman çöpü arar” derlerdi. İnsan saman çöpü arayanlardan olmamalıdır.

“İt ürür kervan yürür” derlerdi. İnsan üren’lerden olmamalıdır.

“İlahi adalet mutlaka tecelli eder” derlerdi. İnsan inanmalı, İnkârcılardan olmamalıdır. İnsan İnsana semer değil, sevgili olmalıdır, dost olmalıdır.

40 yıl önce okullarımızda duvar Gazetelerin de başlayan fikri mücadelemizin yollarında yürürken, yolumuzdan sapmamayı, yola çıktıklarımızı satmamayı, saflarımızı bozmamayı, korku ve kompleksler lüksümüz olmaması gerektiğini, fikrimizi ve sahip olduğumuz makamlarımızı çıkarlarımız için kullanmamamızı, yolumuza ve yüreğimize hiç kimsenin operasyon yapmasına izin vermememiz öğretildi. “Güneşin Balçıkla sıvandığı görülmemiştir”

Bu günler,  Ağustos 2021, 40 yıldır çıktığımız yolumuzu ve yüklendiğimiz misyonumuzu korumaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerimize iyi bir miras bırakabilmek için mücadele ediyoruz.

Demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan siyasi partilerin, 2023 yılındaki seçimleri veya 2022 yılında olası bir erken seçim için çok ciddi çalışma yapacakları, kendilerini halka anlatacakları günleri bekliyoruz.

40 Yıllık siyasi tecrübelerimle, ilçemizdeki mevcut siyasi partilerin neler yapacağı ve nasıl bir çalışma içine girecekleri konusundaki düşüncelerimi değerli okurlarımla paylaşmayı uygun gördüm. Siyasi konjonktüre göre zaman zaman da paylaşmaya devam edeceğim.

İlçemizde, yeni partilerle birlikte faaliyet gösteren bir düzinenin üstünde siyasi partinin ilçe teşkilatları bulunmamaktadır. Ancak yeni siyasi sisteme göre iki siyasi ittifak bulunmaktadır.

Ak Parti, MHP, BBP İttifakı ve destek veren Vatan Partisi,

CHP, İyi Parti, Saadet partisi ittifakı ve destek veren HDP,

Şu anda diğer partilerin muhtemel bir seçim yapılırsa ne yapacakları konusunda bir bilgi sahibi değilim. Ancak İlkeli davranacakları konusunda da iyimser değilim.

Tabi bu partiler, Öncelikle Genel Merkezlerinin politikaları doğrultusunda siyasi çalışma yapacaklardır.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ, Genel Merkezin (Sayın Genel Başkan Erdoğan’ın) emirleri doğrultusunda, İl ve İlçe Başkanlarının belirlediği stratejiler ile ilçemizde siyasi çalışma yapacaklardır. İki kutuplu dünyanın ortaya çıkardığı konjonktüre göre gardını alacağını, 20 Yıllık siyasi ve iktidar olma tecrübeleri ile ülke siyasetine yön vermek için çaba göstereceklerini, ancak önceki seçimlerden çok farklı olarak zor bir sürecin onları beklediğini düşünüyorum. Yerel seçimler için MHP’nin tam desteğini teşkilat olarak almış olsa bile MHP seçmeninden istediği desteği alacağını tahmin etmiyorum.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ, Yerel Seçimler ile Başkanlık seçimlerinde belirleyeceği stratejilerin, hem ülke genelinde hem de ilçemizde aynı olmayacağını düşünüyorum. İlçemiz siyasetinde, CHP’nin kendi içerisinden, parti içinde üç beş ayrı gücü bir arada tutabilecek merhum İsmail UYGUR gibi güçlü bir siyasi figür çıkarabileceğini hiç tahmin etmiyorum. Yeni sistemde İyi partinin, Genel merkez talimatı ile desteğini almaları önümüzdeki Belediye seçimlerinde kendilerine seçimi kazanacak bir destek olmayacağını tahmin etmekteyim. Belediye iyi parti seçmeninde ve ilçe yönetiminden bu gün için iyi not almış görünmemektedir. Aynı şekilde HDP içinde bu düşüncelerim geçerlidir.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ, Yerel seçimlerde ve Başkanlık seçimlerinde AK Parti ile ittifak içinde hareket edeceği ve politikalarının, tamamen Genel Başkanın inisiyatifi ile şekilleneceği görüntüsü vermektedir. MHP ile ilgili fikirlerimi beyan ederken asla haddimi aşmak istemem, ancak şu kadarını söyleyebilirim. MHP’nin ve Sayın Devlet Bahçelinin bu günkü Politikalarını anlamak için Devletinin içinde olan bitenleri görebilmek, Merhum Cennet Mekân Başbuğumuzu çok iyi tanımak gerekir. MHP tabanının çoğu yönetim kadrolarının bile bu bilinçle hareket etmediğini biliyorum. Kendi adayına oy veren MHP seçmeninin 1/3’ünün, Ak Partinin temel zihniyetine bağlı olarak belirlenecek bir ittifak adayına oy vermeyeceğini bu günden görüyorum. Bekleyip göreceğiz.

SAADET PARTİSİ, Merhum Necmettin Erbakan’ın mirasını, çizgisini hiç bozmadan koruma gayretinde olan bir parti olarak görüyorum. Ülkenin bu günkü durumunu çok iyi okuyabilen, tecrübeli, Devlet tecrübesi yüksek bir Genel Başkanın olması her zaman her şeye alternatif olabileceği görüntüsü vermektedir. İlçe Teşkilatı olarak, sadece halka doğruları anlatabilmek için çalışmaktan başka strateji belirlemeye ihtiyacı olmayan tek parti olarak görüyorum. Nedeni ise her seçimde %18’lik oyunun %16’sını Ak Partiye veren ve %2’lik oyunu koruyabilen önemli bir misyonun partisidir.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ, Merhum Cennet Mekân, ebedi Genel Başkan ve Liderin bıraktığı önemli bir misyonun emanetçisi olan, ancak bu gün, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun “BİZİM TARLAYI DA SÜRMÜŞLER” sözüyle değerlendirilmesi gereken, (Benimde mensubu olduğum)   bir siyasi harekettir. Kim ne derse desin, Partinin Genel Başkanı Sayın Destici’ye her zaman güvendim, güveniyorum ve güvenmeye de devam edeceğim.

Sayın Mustafa Destici, kaynayan kazanın altına verilecek ateşi çok iyi ayarlayabilen ve asla kazanı taşırmayan önemli özelliğe sahip bir Genel başkandır. Bölgelerin siyasi yapısına göre İl ve İlçe başkanlıklarına inisiyatifler verebilen ve onları dinlemiş olmak için değil gerçekten dinleyen ve önerilere öncelik ve önem veren bir Genel Başkandır.

Önümüzdeki günlerde ve yıllarda Büyük Birlik partisinde, önemli sürpriz gelişmeler olabileceğini öngörüyorum.

Vatan Partisi (İşçi partisi), Yıllardır, yüklendiği misyonun (Sevelim, Sevmeyelim) gerçekleşmesi için her türlü riski göze alan Doğu Perinçek ve onun dayandığı güçlerin stratejileriyle varlığını sürdüren, İlçemizde de kimler yönetici olursa olsun, Genel Başkanın talimatları dışına çıkmayan, uzayıp kısalmayan bir siyasi partidir.

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ, bu parti içinde çok fazla söz söylemeye haddimin olmadığını biliyorum.  Ancak, mücadelesini demokrasi içinde yapmasını, Ülkemizde her fikrin ve her rengin kendini ifade etmesinin önüne engel çıkarılmamasından yanayım. Ancak şunu söylemek istiyorum. Ülkemizde 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yakalanan demokrasi içinde kalarak, Ülke birliğine hizmet etme fırsatını, başta Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın mesajları ile kaybetmiştir. Kürt halkı milletimizin öz evladı, benim de öz kardeşlerimdir. HDP’ ye yapılanlar Demokrasi içinde izah edilemez ama bu gün Ülkemizin çok zor virajlardan geçtiğini ve hepimizin aynı gemide olduğumuzu da unutmadan, Özellikle bulunduğumuz coğrafyada, HDP’nin, Vatanın bütünlüğü ve Milletin birliğini sağlamanın, halkların Demokratik haklarının kazanılmasının tek yolunun, Emperyal güçlerin dayattığı demokrasi olmadığı gerçeğini kabul ederek siyaset yapmalıdırlar.

Diğer partilerin ne yapacaklarını önümüzdeki aylarda ve yıllardaki konjonktüre göre değerlendirmek daha doğru olacağını düşünüyorum.

Artık Milletin ve İlçemiz halkının, partilerin çıkar işbirliğine sıcak bakmadığı, bu birlikteliklerde, nefsi davranışların partilere zarar verdiği, küskünlüklerin, parti değiştirmelerin, kulislerin ve hiziplerin çoğaldığı, İlçemize siyasetin içinde çok iyi hizmetler yapabilecek isimlerin yıpratıldığı ve muhalefetin yeterince yapılamadığı görülmektedir.

En güzeli, misyonları aynı fikir birliği içinde olan Vizyon sahibi kişilerin bir çatı altında birleşmelerinin, siyasette kaliteyi ve rekabeti çok daha artıracağı görüşündeyim. 02.09.2021

ALLAH’A EMANET OLUNUZ

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ