Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

CHP’li belediyeye büyük tepki

CHP’li belediyeye büyük tepki

CHP’li Torbalı Belediyesi, emsali görülmemiş bir karara imza atarak, AK Parti döneminde Tepeköy Mahallesi’nde inşa edilen belediye hizmet binasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vermek istiyor

Torbalı Belediye meclisi olağanüstü gündemle toplandı. Toplantıda emsali görülmemiş bir karara imza atıldı. CHP’li belediye yönetimi, AK Parti döneminde inşa edilen ve büyük bölümü tamamlanmış olan belediye hizmet binası ile, tesis yapılmak üzere Göztepe Spor Kulübüne verilmesi planlanan yaklaşık 100 dönümlük araziyi, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin tüm itirazlarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vermek için karar aldı.

ÇAĞLAR, “SİYASİ VE HUKUKİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

CHP’li belediye yönetimine ve belediye başkanı Mithat Tekin’e ateş püsküren AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, “Kendi belediye hizmet binası olmayan Torbalı Belediyesi’nin, ilçenin kaynakları ile AK Parti döneminde inşa edilmiş ve ilçemize kazandırılmış belediye hizmet binasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vermesi kabul edilemez. Söz konusu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz, hukuki ve siyasi tüm itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu bina Torbalı halkının kendi öz kaynakları ile inşa edildi. AK Parti döneminde inşa edildi diye kaderine terk edildi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve CHP’li belediye meclis üyelerini bu siyasi komplekslerden kurtulmaya, Torbalı halkının çıkarlarını savunmaya, Torbalı’nın kaynaklarını korumaya davet ediyoruz” dedi.

ŞAHIS BORCU ÇIKABİLİR

Söz konusu belediye hizmet binasının İller Bankası’ndan sağlanan finansman ile inşa edildiğine dikkat çeken Çağlar, “Bu bina belediye hizmet binası olarak inşa edildi. Şimdi amacı dışında kullanılması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi bir takım hukuki sorumluluklar doğuracaktır. Bu sorumluluklar sadece Belediye Başkanı Mithat Tekin’i değil, bu kararın altında imzası olan CHP’li tüm belediye meclis üyeleri için bağlayıcı olacaktır. Buradan doğacak olan zararın, belediye meclis üyelerinden tanzim edilmesi durumu da göz ardı edilmemelidir. O yüzden CHP’li belediye meclis üyelerini sağduyulu ve aklıselim davranmaya davet ediyorum” dedi.

ORTADA PROTOKOL BİLE YOK

DAHA önce Göztepe Spor Kulübüne verileceği açıklanan ve akıbeti yılan hikayesine dönen Pancar’daki yaklaşık 100 dönümlük arazinin de aynı kararla Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek istendiğini belirten Çağlar, “Torbalı Belediyesi ve Mithat Tekin yönetimi ortada bir protokol bile yokken, sadece sözde bir takım vaatlerle yaklaşık 100 dönümlük arazimizi de aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vermek istiyor. Biz daha önce Göztepe Spor Kulübü ile Torbalı’nın ve Torbalı halkının çıkarlarını gözeten bir ortak protokol imzalamıştık. Şimdi bu protokolü yok sayıp, bu araziyi Büyükşehir Belediyesi’ne vermek akıl tutulmasıdır. Neye karşılık veriyorsunuz? Hangi protokolü imzaladınız? Bu protokolde Torbalı’nın çıkarları ne ölçüde gözetildi? Bu soruların cevabı yok. Çünkü ortada böyle bir protokol bile yok. Babanızın malını dağıtır gibi, Torbalı halkının mülklerini bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veremezsiniz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI KARARIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE GİDECEK

Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyelerinin hukuki tüm haklarını kullanacağını belirten Çağlar, “Bu hukuk dışı kararı kabul etmemiz mümkün değil. Hukuki olarak tüm yollara başvuracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını CHP’li Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yedirmeyeceğiz. Pazartesi günü Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak dava açıp kararın iptal edilmesini isteyeceğiz. Mahkemelerimize güveniyoruz, bu yanlışı durduracak bir kararın çıkacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

İşte o meclis kararı;

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ