Hastane yapılmasın diye imar değişikliği yaptılar

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleri ile Ayrancılar’a kazandırılmak istenen dev sağlık kompleksine belediyenin engel olduğu ortaya çıktı. Bir vatandaşın şikayetiyle ortaya çıkan duruma göre, Ayrancılar Belediyesi döneminde “Sağlık alanı” olarak belirlenen arazi, Sağlık Bakanlığı hastane yapımı için harekete geçince, Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar değişikliği yapılarak “zeytinlik alan” olarak değiştirildi. Kaynağı, projesi ve yatırımı onaylanan sağlık tesisinin Ayrancılar’a kazandırılması da bu şekilde engellenmiş oldu.
100 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEKTİ
Yapılması durumunda Ayrancılar ve bölge halkına hizmet verecek olan dev sağlık kompleksi en az 100 bin kişinin sağlık ihtiyacını karşılayacaktı. En az 11 mahallenin doğrudan sağlık hizmeti alabileceği sağlık tesisine belediyenin engel olması vicdanları sızlattı.
TÜRKİYE’DE HASTANE YAPIMINA ENGEL OLAN TEK BELEDİYE!
Torbalı Belediyesi’nin Ayrancılar ve bölgede yaşayan vatandaşlara neden düşmanlık ettiği bilinmezken, Türkiye’de örneği olmayan bir şekilde hastane yapımına engel olması oldukça şaşırttı. Belediyenin bu tavrını Ayrancılar ve Torbalı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.




