Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam
Gazete Torbalı

Konut fiyatları yükselecek!

Konut fiyatları yükselecek!

Torbalı Alfa İnşaat yetkilisi Musa Birtane, 2021 yılında konut fiyatlarının el yakacağını söyledi

Torbalı Alfa İnşaat yetkilisi Musa Birtane, inşaat sektörünün zor bir yıl geçirdiğini belirterek arz sayısındaki düşüşe dikkat çekti. Son iki yılda yeni proje başvurusunun ciddi oranda düştüğüne işaret eden Birtane, konut fiyatlarına 2021 yılında zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

KONUT FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

2020 yılının birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörü açısından da hayal kırıklığı yarattığını belirten Torbalı Alfa İnşaat yetkilisi Musa Birtane, “Pandemi ile ortaya çıkan ekonomik durgunluk, sektörde tam anlamıyla deprem etkisi yarattı. Proje üretimi ciddi oranda düştü. İki yıllık durgunluk, ciddi bir konut ihtiyacı da doğurdu. Bu ihtiyaç konut fiyatlarının yükselmesine sebep olacak. Özellikle yaz aylarına doğru arz-talep dengesi nedeniyle konut fiyatlarında ciddi bir yükseliş bekliyoruz” dedi.

PANDEMİ, KONUT ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Pandemi dönemi her salgının geçtiği gibi nihayetinde geçecek, ancak giderken verdiği zararların yanında bir takım kazanımları da bırakacak diyen Birtane, “Pandemi, konut anlayışını da ciddi şekilde değiştirdi. Öncelikle konut planlarında çok önemsenmeyen balkonların yaşam kaynağı olduğunu, evlerimizin aynı zamanda iş yerimiz olabileceğini gördük. Daha sağlıklı yaşayabilmek için yeşil alanlara daha özenle yaklaşmayı bir kez daha gördük. Fakat sözün özü şu ki; sektörümüz son yıllardaki ekonomik krizlerden nasıl daha güçlü çıktıysa, bu krizden de güçlenerek çıkacaktır. Tüm sektör adına bunu inançla söylüyorum” dedi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ